Всичко за кафето

Факти за кафето

photo_7Интересни истории, факти и митове за кафето

Ние от кафе Каляри искаме да ви разведрим като Ви предложим интереси факти, истории случки, снимки и като цяло дейности породени или свързани с кафето. Кафе е име на напитка прочута в цял свят със своите качества – тонизира, ободрява, вкусна и е и е повод за почивка и отпускащи приятни разговори. Кафето е толкова важно колкото и компанията в която се намирате. Приятно „кафе Каляри“. Разгледайте видовете кафе, които предлагаме и ще се убедите в това.

JULIUS MEINL

vienna-coffee-house«Julius Meinl» – най-старата европейска марка кафе. За 150 години от съществуването си, марката се е превърнала в легенда, олицетворение на любителите на качествено кафе в целия свят.

Историята на кафейната марка Julius Meinl започва през 1862 годината в Австрия  или по-скоро  във Виена, в Европейския дом на кафето, когато Julius Meinl отворил първия си магазин за продажба на зелено кафе в центъра на Виена. Той е създал кафеени смеси и бил първият, който започнал да пече кафе и да продава прясно печени зърна. През 1891 г. Julius Meinl открил първия завод за печене на кафе. От тогава името „Julius Meinl“ е свързано с традицията на кафе и гаранция за високо качество на продуктите. Julius Meinl първоначално се фокусирал върху най-високите стандарти за качество и както и днес, това кафе е известно в целия свят с великолепния си аромат и вкус.

Тази компания е семейна фирма, която в продължение на пет поколения се занимава с печене и смесване на най-добрата Арабика, избирайки най-добрите сортове кафе, спазвайки традицията на производството си и постепенно подобряване на технологията на производство. Днес фирмата разполага с 18 завода, разположени в Италия и Австрия, а кафето Julius Meinl се продава в повече от 70 страни.

b812eeb17b9122688df41d11f7ea9ca9На българския пазар Julius Meinl предлага мляно кафе и кафе в капсули, доставяйки няколко смеси, съставени изключително от висококачествена Арабика. Това е главна смес от традиционно еспресо, която се различава по съдържание, аромат и вкус.

Всеки вид кафе Julius Meinl е в състояние да бъде чудесен избор. Наред с други марки кафе, тази марка се откроява постоянно с високо качество, както и фактът, че има своя собствен, ярък и запомнящ се характер и вкус.

Дизайн

Опаковката на кафето е един от най-важните компоненти на продукта. Добрият дизайн на опаковките насърчава продажбата на кафе, както и отличната вътрешна защита на зърното от изветряването на вкуса. Опаковката за Julius Meinl е основана от дизайнера Matteo Thun, известен по целия свят. Matteo Thun е вдъхновен от темата за така наречените „Виенски Семинари“ (Wiener Werkstätte) – художествено направление, основано от Йозеф Хофман през 1903 г. във Виена. В дизайна на опаковката на кафето Matteo използва елементи характерни за този стил на дизайни.