Кафе Каляри – История

iqnet                                 iqnet2Гарантирано качество от сурово кафе до готово кафе в Каляри чаша

В над 100-годишната си дейност, Caffè Cagliari фокусира усилията си върху производството на смеси кафе еспресо на зърна и капсули като качеството е гарантирано, а кафето е познато със своят  изискан вкус, като се опитва да се подобри процесът на производство от сурово кафе в кафе в чаша, и поставяне на едно и също ниво на концентрация на всички фази: от обработка (печене, смесване, опаковане) до комерсиализация, и с добива на кафе експресо

От 2000 г., Caffè Каляри постигна сертифициране на качеството на системата за управление в съответствие с UNI EN ISO 9002:1994 стандарт, подновено през 2003 г. съгласно новата UNI EN ISO 9001:2000. Дружеството е приело строги процедури за контрол на качеството във всички фази на производството и дистрибуцията, както се изисква от международната CSQA сертифициращ орган

Историята за кафе Каляри

Историята на кафето Cagliari е история за отдадеността на професията и страстта към кафето. Кафето Каляри е създадено от фамилията Cagliari. Вече цели четири поколения от нея са изцяло посветени на отглеждането, избирането и грижата към кафеените растения. Фамилията Cagliari носи име, отдавна превърнало се в синоним на високо качество, ненадминат професионализъм и коректност. Страст доказана от множеството престижни награди които компанията е получила в над 100 годишната си история.

Кафе Каляри – Отличия

Някои от последните отличия на кафе Каляри са:

 • – 2010 г. – златен медал за невероятния бленд Супероро (Superoro ), в клас кафе на зърна за професионална употреба.
 • – 2008 г. – златен медал за чалда Гран кафе ( cialde Gran Caffe ), в клас хартиена монодоза еспресо ( чалда, под ).
 • – Една от най-престижните награди в цялата история на кафе Каляри е:
 • – 1973 г. златен ” ОСКАР ” в раздел храни и напитки връчен лично от тогавашния министър-председател на Италия Джулио Андреоти.

caffe cagliari - цени на едно и дребно софия

Начало на кафето Cagliari

Началото на семейната любов към отглеждането и производството на кафе поставя младият Амброджо Каляри, който през 1895 г., още ненавършил 20 години, напуска малкото си родно италианско градче и се качва на лодка за Южна Америка. В Бразилия Амброджо си намира работа в сферата на отглеждането на кафе. Благодарение на трудолюбието си и многобройните качества, които показва, Амброджо бързо се издига в професията и скоро става специалист по отглеждане, избиране, печене и мелене на кафеени зърна. Именно тези негови безценни умения му помагат по-късно да създаде семеен бизнес с кафе. След като става прочут експерт и многократно доказва професионализма си в Бразилия, не след дълго Амброджо е пратен във Франция от бразилското правителство, за да разпространява и рекламира бразилското кафе в Европа.

През 1909 г. Амброджо, заедно със семейството и децата си, се завръща в родната Италия и се установява в живописния град Модена. Точно в центъра на града, на Пиаца Гранде, Амброджо отваря първия си магазин за печене и мелене на различни видове бразилско кафе. В магазина на Амброджо най-висококачествено кафе, внос директно от Бразилия, се изпича и мели на място пред очите на клиента. Ароматната напитка се приготвяла и на място от самия Амброджо и семейството му и магазинът бързо се превърнал в любимото място на местните хора и посетителите на града. Там те можели да си побъбрят пред чаша висококачествено галещо сетивата кафе. Не след дълго малкото кафененце на Амброджо се прочуло като една от емблемите на града и всеки задължително се отбивал там поне по веднъж на ден, за да опита истинско бразилско кафе.

кафе калияри - видове (cagliari types of coffee)

избор от различни видофе кафе

Компанията Cagliari днес

Днес компания Cagliari има над 100-годишна история, по време на която кафето Cagliari създава топлота и наслада за сетивата на милиони хора. Постепенно малкото магазинче на Амброджо се трансформира в най-модерна семейна компания, влагаща задълбочените познания на семейството относно растението в производството на най-висококачествено и ароматно кафе. След повече от 100 години история и четири поколения във фирма Cagliari едно не се е променило и няма никога да се промени – любовта към кафето, чувството на дълг към качественото му производство, високият професиоанлизъм и експертен подход и уважението към клиента. Компанията Cagliari подхожда с грижа и внимание към всяко зрънце кафе, което се подбира и съхранява внимателно.

Отглеждането на неустоимо добро и ароматно кафе започва още с избора на най-добрите условия за растежа и развитието на растението. Много важни са климатът, почвата, редовните грижи. Именно затова компания Cagliari започва процеса по производството на своето кафе винаги с внимателно проучване и избор на най-добрите кафеени плантации из цял свят. Затова Cagliari предлага различни и най-разнообразни видове кафе, които могат да удовлетворят и най-големите познавачи на ароматната напитка. Преди да достигне до клиентите на компанията, кафето Cagliari е стриктно отглеждано и съхранявано при най-добри условия.

Невероятното качество на кафето Cagliari се дължи на съчетание от дългогодишни познания в традициите на кафееното производство и модерна технологична база на най-високо ниво.  Компанията Cagliari никога не прави компромиси с качеството и поставя клиента на първо място.

Caffitaly System – Системата кафитали

кафитали система, капсули кафитали за кафе

Системата Caffita S.p.A беше създадена в 2004 година от група предприемачи, обединени от страстта си към кафето. От самото начало компанията се ориентира към продажби на кафе в капсули и кафе със зададени порции.

След години изследване и разработка се създаде системата Caffitaly, уникална по своите параметри. Това са машини и капсули, защитени с международни патенти . Всяка капсула съдържа 8 грама чисто смляно кафе , пакетирано в заводски условия между два филтра и обгърнати от иновационната структура на капсулата .

Caffitaly system е отворена система която позволява на нейните партнери да участвоват в всеки стадий на производственният цикл . От избора на зеленото кафе до производството на капсули .

 Първият завод беше построен през 2004 година . Развивайки се, с годините той се превърна в истинска кампания по производство на капсули и машини за кафе Caffitaly Sistem , логистика и управление .

През 2010 година се откри вторият завод по производство на кафе машини и капсули в Милано.

Политиката на системата Caffita S.P.A се базира върху следващите цели :

 • – Съвершено качество и безопасност на хранителните продукти и най – добрият опит в качеството на услугите
 • – Гаранция удовлетворяване на потребностите и очакванията на клиентите
 • – Икономическа стратегия, ориентирана към запазването на екологията
 • – Постоянно изпълняване на закони и правила в сферата на околната среда
 • – Удовлетворени служители като гаранция за успеха на кампанията
 • – Минимум негативно въздействие върху околната среда .

Методи и системи за постигане на този ефект:

 • – поддържане на интегрираната управленска система, съответстваща на стандартите на ISO 9001:2008, UNI EN ISO 14001:2004 и EMAS регулиране 1221/2009; IFS 6;
 • – търсене и индентификация на доставчици, които могат да отговарят на требованията на CaffitalySistem

Система Caffitaly – Комбинирана система за кафе :

 След години изследвания и разработки Caffitalysistem създаде комбинирана система, състояща от машини и капсули . Техните компоненти са защитени с международни патенти . Всяка капсула съдържа между два филтъра 8 грама чисто смляно кафе, пакетирано в заводски условия и обгърнато от иновативната структура на капсулата .

Caffitaly system е полуотворена система, която позволява на нейните партнери да участват във всеки стадий на производственния цикл: от избора на зеленото кафе до производството на капсули.

Кафе каляри - студентски град - софия